Wanneer moet ik een beugel?

Die vraag hangt af van de stand van de tanden en de kaken. Het kan zijn dat het gebit zo scheef staat dat kauwen of praten moeilijk is of dat het de rest van het gebit beschadigt; bij zogenaamde functionele problemen is een beugel vaak noodzakelijk.

Heb je vragen aan een van ons?
Neem dan gerust contact met ons op via:
0252 41 77 99 of info@ortholisse.nl

Goed advies

Soms zie je niet met het blote oog dat er een beugel nodig is, bijvoorbeeld als er tanden nog niet zijn doorgekomen. In zo’n geval kan het verstandig zijn een behandeling te starten om te voorkomen dat er in de toekomst problemen ontstaan. De orthodontist is de specialist om zulke gevallen te herkennen en gedegen advies te geven. American Association of Orthodontics (AAO) adviseert een eerste consult voor kinderen van 7 jaar, zodat eventuele problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Je kunt op elke leeftijd met een beugel beginnen! Volwassenen ervaren vaak een hoge drempel om een beugelbehandeling te starten, want het idee van een zichtbare vaste beugel schrikt hen af. Gelukkig is er steeds meer mogelijk. Zo bieden wij Invisalign behandelingen aan: transparante uitneembare beugels die speciaal op maat gemaakt zijn voor jouw gebit. Daarnaast werken wij ook met keramische brackets die minder opvallen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Bespreek jouw vragen en wensen met de orthodontist tijdens een eerste consult.

 

Voorbeelden

Diepe beet

De voortanden van de bovenkaak staan te ver over die van de onderkaak. Hierdoor kunnen de ondertanden in het gehemelte snijden of slijtage veroorzaken van de boventanden.

Overbeet

Bij een overbeet of overbite is de afstand tussen de boven- en ondertanden te groot.

Onderbeet

De onderste tanden steken sterk uit ten opzichte van de bovenste tanden. Dit wordt meestal veroorzaakt door een te grote onderkaak of een te kleine bovenkaak.

Kruisbeet

De tanden en kiezen passen niet goed op elkaar. De tanden van het bovengebit horen net iets over de tanden van het ondergebit te zitten. Bij een kruisbeet is dit precies andersom. 

Open beet

De tanden van de boven- en onderkaak raken elkaar niet aan. Bij de voortanden is er een “gat” waar je zo de mond in kunt kijken.

Crowding

Er is te weinig ruimte voor de tanden en kiezen in de kaak, waardoor de tanden scheef staan.

Benieuwd naar advies voor jouw gebit?
Plan een eerste consult.

Bel of mail en dan maken we een afspraak voor je.
0252 41 77 99 of info@ortholisse.nl

praktijk
De praktijk
werkwijze
Onze behandelwijze
beugel4
Wanneer een beugel?
contact
Contact

Schrijf je in als nieuwe patiënt

Afspraak maken of wijzigen

Afspraak checken?

Orthodontie Lisse

is aangesloten bij

Vacature orthodontie assistent(e)

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een:

Orthodontie assistent(e)
voor 24 uur per week of meer

Stuur ons jouw CV en een korte motivatie naar info@ortholisse.nl

Meer info: ortholisse.nl/vacatures/